M - 40 år på tronen

Klik for stort billede

Køb bogen her og spar 10%

Et biografisk portræt af Dronning Margrethe og en krønike om Danmark, danskerne og deres forhold til kongehuset gennem 40 år. På baggrund af de fire årtier hører vi om Dronningens embedsførelse i de første svære og usikre år, konsolideringen, udviklingen og populariteten. Ikke mindst som nytårstaler og kunstner.

Bogen afdækker forholdet til gemalen og sønnerne og stiller skarpt på dronningens sproglige rødder og de mange meninger - til tider kontroversielle - om teknologi, tro, feminisme, de fremmede, kunst, kultur, sprog, sport og meget mere. Den røde tråd i biografien er en lang række interviews med Dronning Margrethe, Prinsgemalen, Kronprins Frederik, Prins Joachim, Prinsesse Benedikte og Dronning Sonja af Norge. Og som den første nogensinde har Jens Andersen haft adgang til samtlige Dronningens talemanuskripter gennem 40 år, ikke kun nytårstalerne, men også fire årtiers taler til jubilæer, overrækkelser, åbninger, mærkedage og 100 statsbesøg i udlandet og i Danmark.

(508 sider)

 

Læs uddrag

 

Anmeldelser

"Dronning Margrethe og hendes samtid portrætteres i stor grundig biografi af Berlingskes Jens Andersen."

Se hele anmeldelsen

 

"40 år på tronen. Jens Andersen har skrevet et sobert jubilæumsportræt af dronning Magrethe. Indimellem synes forfatteren dog at have fået sig et uagtsomt hvæs kongerøgelse."

 

Se hele anmeldelsen

 

Interviews

Se Jens Andersen blive interviewet om bogen i Go' Aften og Go' Morgen

 

 

Jens Andersen om 'M - 40 år på tronen' på Bogmesse i Forum 2011

 

Dronningens indsættelsestale

 

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |