Ole Lund Kirkegaard – En livshistorie

 

Køb bogen her og spar 10%

Den første biografi nogensinde om børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard, der døde som 38-årig. Allerede som dreng var han begavet med et alsidigt talent, der gjorde ham til en fremragende maler, progressiv skolelærer og nytænkende forfatter.

I årene 1967-75 blev han i streg og skrift far til drengeskikkelser som Lille Virgil, Albert, Orla-Frøsnapper, Hodja fra Pjort, Topper, Gummi-Tarzan, Arnold, Frode, Per og Bette Mads. Men i kølvandet af den uafbrudte succes og stigende popularitet følte Ole Lund Kirkegaard sig i 1970'erne mere og mere spærret inde i sin kunstnerrolle og kastede sig ud i en kaotisk, selvdestruktiv livsførelse, der endte på tragisk vis i en snedrive i marts 1979. Ud over Kirkegaards bøger og efterladte papirer, dagbøger og breve, bygger biografien på en lang række samtaler med de mænd, kvinder og børn, der gennem fire årtier kendte den originale børnebogsforfatter og skolelærer.

(302 sider)

 

Læs uddrag

 

Anmeldelser

"Det gode ved Jens Andersen er blandt andet, at han kan skrive klart, har lavet gedigen journalistisk research og kan forene det biografiske studie med litteraturvidenskabelig soliditet - med det resultat, at den let tilgængelige fremstilling har tyngde. Der står meget på siderne, som man flyver igennem. Jeg glæder mig til at genlæse Ole Lund Kirkegaards små mesterværker, der nu har fået langt flere facetter takket være Jens Andersen." 

- Erik Svendsen

Se hele anmeldelsen

 

"Hans stil er uforceret og ikke mindst uprætentiøs. Man fornemmer, at han er i læserens og subjektets tjeneste. Og at han bruger sin enorme viden, som han tydeligvis har, i stedet for at prale med den." 

- Lise Nielsen

Se hele anmeldelsen

 

”Jens Andersen finder ikke hele vejen til »pudlens kerne«, men mon ikke han kommer så langt ind, som man kan komme?”

Se hele anmeldelsen

 

”Detaljemættet og sprudlende biografi, der beskriver den tragiske skæbne bag Ole Lund Kirgegaards overdådige bøger , og anslår samtidig et generationsportræt.”

– Jakob Levinsen

Se hele anmeldelsen

 

”Jens Andersen holder sig dog klogeligt fra de dybdepsykologiske analyser, men forærer os i stedet generøst en livshistorie fuld af anekdoter og billeder fra kunstnerens liv og virke”

Se hele anmeldelsen

 

”Jens Andersen har leveret den præstation ikke alene at begå en forrygende, klog og ærlig bog om et stort menneske. Men også at holde sig på den smalle, etiske sti.”

Se hele anmeldelsen


Tilbage til oversigten

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |