Greveligt godt. H.C. Andersen og de danske herregårde

Rundrejse på nogle af de herregårde i Danmark - Nysø, Holsteinborg, Basnæs, Glorup, Nørre Wosborg, Lykkesholm og Bregentved - hvor H.C. Andersen, der også var et geni i gæsterollen, foretrak at opholde sig i løbet af sit liv.

Naturskønne steder i Jylland, på Sjælland og Fyn, hvor storbydigteren og den travle rejsende genfandt roen, munterheden, badelivet og - ikke at forglemme - den gratis kost og logi. Ud over at tilbringe tiden med de gavmilde grevskaber, mødte Andersen ude på herregårdene kunstnerkolleger som Oehlenschläger, Ingemann, Grundtvig, Marstrand, Skovgaard og Thorvaldsen.

(111 sider)

 

Anmeldelser

”Det skønne er, at her lægges ikke afstand til digteren, han hænges ikke ud for sine særheder, men de er mildt medtaget undervejs, så læseren selv kan tænke sit. Det er denne loyalitet kombineret med en stor viden, der kommer af at have læst sig tæt ind på digteren, som gjorde Jens Andersens Andersen-biografi suveræn, og det smitter af på denne lille udgivelse, der uanset om man har det i sig at besøge herregårde, er fin læsning.”

Se anmeldelsen her

 

Tilbage til oversigten

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |