Andersen – En biografi

Køb bogen her og spar 10%

Den store, autoritative H.C. Andersen-biografi i to bind, som kaster overrumplende nyt lys over liv og forfatterskab. En skildring af den verdensberømte danske "som han var" - som menneske og som digter. Her fortælles om Andersens liv fra vugge til grav, om hjemmets fattigdom, om den begavede fars kranke skæbne og moderens alkoholisme, om prostitutionen i slægten.

Der stilles også skarpt på det 14-årige ludfattige naturbarns ankomst til København, drengens mod til at have talent og ekshibitionistiske evne til at gøre indtryk på det københavnske borgerskab, der i kølvandet af Oplysningstiden så mulighederne i den aparte, kejtede knægt, og mæcener fik ham sat i vej. Vi hører også om den modne eventyrdigters gådefulde seksualitet, den platoniske kærlighed, og de kolossalt mange og lange rejser, samt den bitre kritik og de mange triumfer, han fejrede i hele Europa på baggrund af 156 eventyr og historier, verden aldrig før havde set magen til. En biografi, der blev belønnet med Weekendavisens Litteraturpris, Søren Gyldendal-prisen og H.C. Andersen-legatet. Oversat til norsk, engelsk, tysk og kinesisk.

(528 + 440 sider)

 Læs uddrag her

 

Anmeldelser

”I sandhed den mest bemærkelsesværdige biografi dette år. Jens Andersen fortæller alt, men forråder ikke sin hovedperson.”

”Mesterlig og omfattende biografi.”

 

”Årets bedste biografi.”

 

Tilbage til oversigten

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |