Jens Andersens forskellige foredrag

 

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Denne dag, et liv - et foredrag om Astrid Lindgren

Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Og han belyser hendes splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd. 

Læs mereM – 40 år på tronen

Foredraget tegner et portræt af en søgende kvinde – “M” – som med sit særlige ansvar og sin unikke position i det danske samfund gennem 40 år har deltaget i diskussionen om vores menneskelighed, nationale identitet og nødvendige bidrag til verden uden for Valby Bakke.

Læs mere

 

Thit - Den sidste valkyrie

Et festligt og farverigt foredrag om forfatteren, feministen og foredragsholderen Thit Jensen (1876-1957). Hun var Johannes V. Jensens iltre lillesøster, svoren spiritist, og folkekær forfatter til historiske bestseller som "Stygge Krumpen" og "Valdemar Atterdag".

Læs mere

 

Dansende stjerne

Et portræt af forfatteren, kritikeren og kaosmennesket Tom Kristensen (1893-1974), der midt i en jazztid skrev "Hærværk", nogle af dansk litteraturs bedste digte, samt flere tusind boganmeldelser i Politiken.

Læs mere

 

Tove Ditlevsen

Ingen anden dansk digter har brugt ordet "hjerte" så ofte som Tove Ditlevsen. Efter flere forsøg lykkedes det hende endelig at tage sit eget liv i 1976 efter at have haft sin egen nekrolog liggende klar i fem år.

Læs mere

 

Andersen om Andersen

Med udgangspunkt i sin berømmede biografi fra 2003, der er oversat til engelsk, tysk og kinesisk, fortæller Jens Andersen den dybt fascinerende historie om "stakkels, svagelige" H. C. Andersen, der slet ikke var så stakkels og svagelig endda.

Læs mere

 

Gummi-Tarzans far

I årene 1970 revolutionerede Ole Lund Kirkegaard dansk børnelitteratur med sine elskede bøger om uforglemmelige skikkelser som Lille Virgil, Albert, Orla Frøsnapper, Hojda fra Pjort, Gummi-Tarzan, Topper og næsehornet Otto. Det var samtidig en udladning og eksplosion af fantasi...

Læs mere

 

Fra Ditlevsen til Dronning Magrethe - Kunsten at skrive biograf

Er biografier sandheden om et andet menneske eller er de fulde af løgn? Hvad skal der til for at skrive en biografi, og kan man skrive om hvem som helst når som helst?

Læs mere

 

 

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |