Foredrag: M – 40 år på tronen

En kold januarlørdag i 1972 får Danmark en ny dronning. Enogtredive år gammel, gift på femte år og mor til to små drenge, bliver Margrethe 2. kastet ud i sit livs største opgave. Udfordringerne står i kø. Det samme gør republikanere, trosspørgsmål, Dronningerunder og oliekriser.

Jens Andersen fortæller den fængslende historie om Dronning Margrethes 40 år på tronen og knytter trådene mellem en regent, et familiemenneske, en kosmopolit og en kunstner, der kalder sig “M”. På baggrund af fire årtiers Danmarkshistorie hører vi Dronningens meninger om teknologi, tro, feminisme, flygtninge, kunst, kultur, sprog, sport og meget mere. Vi følger en droning på officielle rejser I alle verdenshjørner og møder hende også til indianeroprør i Rebild Bakker i 1970´erne, på talerstolen i Europa-Parlamentet i 80´erne, dansende med en rose i munden i Baltikum i 90´erne og liggende i telt på isen i Østgrønland i 00´erne.

Foredraget tegner et portræt af en søgende kvinde – “M” – som med sit særlige ansvar og sin unikke position i det danske samfund gennem 40 år har deltaget i diskussionen om vores menneskelighed, nationale identitet og nødvendige bidrag til verden uden for Valby Bakke.

Jens Andersen om 'M - 40 år på tronen' på Bogmesse i Forum 2011

Tilbage til oversigten

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |