Antal sider: 528 + 440

Gyldendal | 2003

Den store, autoritative H.C. Andersen-biografi i to bind, som kaster overrumplende nyt lys over liv og forfatterskab. En skildring af den verdensberømte danske "som han var" - som menneske og som digter.

Her fortælles om Andersens liv fra vugge til grav, om hjemmets fattigdom, om den begavede fars kranke skæbne og moderens alkoholisme, om prostitutionen i slægten.

Der stilles også skarpt på det 14-årige ludfattige naturbarns ankomst til København, drengens mod til at have talent og ekshibitionistiske evne til at gøre indtryk på det københavnske borgerskab, der i kølvandet af Oplysningstiden så mulighederne i den aparte, kejtede knægt, og mæcener fik ham sat i vej. Vi hører også om den modne eventyrdigters gådefulde seksualitet, den platoniske kærlighed, og de kolossalt mange og lange rejser, samt den bitre kritik og de mange triumfer, han fejrede i hele Europa på baggrund af 156 eventyr og historier, verden aldrig før havde set magen til. En biografi, der blev belønnet med Weekendavisens Litteraturpris, Søren Gyldendal-prisen og H.C. Andersen-legatet. Oversat til norsk, engelsk, tysk og kinesisk.

Køb bogen her: http://www.saxo.com/dk/andersen_jens-andersen_indbundet_9788702042887?partnerid=109E4B266A8B4E6590A8C85DD1A2F2BB