Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med.
Læs mere...
Med udgangspunkt i sin Astrid Lindgren-biografi, ”Denne dag, et liv”, går Jens Andersen bag om forfatterskabets facade, og fortæller om den elskede børnebogsforfatters kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.
Læs mere...
Et festligt og farverigt foredrag om forfatteren, feministen og foredragsholderen Thit Jensen (1876-1957).
Hun var Johannes V. Jensens iltre lillesøster, svoren spiritist, og folkekær forfatter til historiske bestseller som "Stygge Krumpen" og "Valdemar Atterdag".
Læs mere...
Et portræt af digteren, kritikeren og kaosmennesket Tom Kristensen (1893-1974), der midt i en jazztid i 1920´erne skrev "Hærværk", nogle af dansk litteraturs bedste ekspressionistiske digte, samt flere tusind boganmeldelser i Politiken gennem næsten 50 år.
Læs mere...
Ingen anden dansk digter har brugt ordet "hjerte" så ofte som Tove Ditlevsen.
Efter flere forsøg lykkedes det hende endelig at tage sit eget liv i 1976 efter at have haft sin egen nekrolog liggende klar i fem år.
Læs mere...
Med udgangspunkt i sin tobinds-biografi fra 2003, der er oversat til engelsk, tysk og kinesisk, fortæller Jens Andersen den fascinerende historie om "stakkels, svagelige" H.C. Andersen, der slet ikke var så stakkels og svagelig endda.
Læs mere...
I årene 1970 revolutionerede Ole Lund Kirkegaard dansk børnelitteratur med sine elskede bøger om uforglemmelige skikkelser som Lille Virgil, Albert, Orla Frøsnapper, Hojda fra Pjort, Gummi-Tarzan, Topper og næsehornet Otto.
Læs mere...
Er biografier sandheden om et andet menneske, eller er de fulde af løgn? Hvad skal der til for at skrive en biografi, og kan man skrive om hvem som helst når som helst?
Læs mere...