Denne dag, et liv


Klik for stort billede

 

Denne dag, et liv er den første nordiske biografi Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den fortæller en ny historie, den går bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner."Jeg lever løs og synes, at man skal behandle hver dag, som om den var det eneste, man har," sagde Astrid Lindgren. Hun døde som 94-årig i 2002

Ordene "Denne dag, et liv" mødte hun første gang som ung oprørst pige i 1925. De fulgte hende gennem livet, i kærligheden, og i kunsten som et mantra, som en form for ledetråd i menneskets uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!

Den kunst forstod Astrid Lindgren, hvad enten hun befandt sig i naturen, forsvandt dybt ind i en skriveproces, legede heks med sine små slægtninge, kæmpede for børnebogens status, for unges rettigheder, eller som ældre trådte i karakter som miljøaktivist, fredsforkæmper og filantrop.

Denne dag, et liv er den første nordiske biografi Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den fortæller en ny historie, den går bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.

Bogen bygger på et væld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbøger og fotos, samt på halvandet års samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der på nærmeste hold fulgte sin berømte mors karriere og splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.

(437 sider)

Læs uddrag fra Politiken her

Læs Uddrag fra Berlingske her


Anmeldelser


Det er en uophørligt fascinerende og gribende bog, som Andersen har skrevet. Også den, som tror at vide det meste om Astrid Lindgren, vil blive overrasket, overvældet, varm og rørt.
Per Svensson

Læs hele anmeldelsen her


 
Jeg [får] en voldsom lyst til nu at genlæse i hvert fald en håndfuld af Astrid Lindgrens bøger. Med voksenøjne. Men mest af alt med den viden, Jens Andersens helt fremragende Astrid Lindgren-biografi har foræret mig.

Rikke Rottensten


Læs hele anmeldelsen her
Jens Andersens bjergtagne biografi om Astrid Lindgren er bog-sæsonens absolutte must-read. 

Henriette Bacher Lind Jens Andersen [søger] at betragte Astrid Lindgren udefra og sætte liv og værk ind i en almen historisk sammenhæng. Det lykkes på formidabel vis. [...] Bogen er skrevet med et imponerende overblik.

Sara Nørholm
Læs hele anmeldelsen her

 Jeg takker af hjertet Jens Andersen for hans bog om et menneske, der levede, som hun lærte os andre.

Marie Louise Kjølbye
Læs hele anmeldelsen her

 Denne dag, et liv er […] et smukt og fængende eftermæle over en utrolig gavmild og spændende personlighed.

Damian Arguimbau
Læs hele anmeldelsen her

 [...] her har man BOGEN om Astrid Lindgren.

Jens Henneberg


Læs hele anmeldelsen her
Bogen er en gave til alle os, der er vokset op med Astrid Lindgrens bøger.

Jytte Kjær Schou
Læs hele anmeldelsen her

 


Jätte bra, Jens Andersen og Gyldendal. I kan roligt imødese anmeldelserne fra Sverige.

Marianne KockLæs anmeldelsen her. Del 1. Del 2.

 

Jens Andersen   |  Forfatter og foredragsholder  |